Blåsang

Frøydis Grorud og Anne Gravir Klykken har spilt sammen i folkemusikk/jazztrioen Vintermåne siden 1997. Begge har sin utdanning fra Agder Musikkonservatorium og Høgskolen i Sørøst-Norge, Institutt for folkekultur.

Frøydis har utgitt fem soloplater, fire plater med Vintermåne og en vært musiker på en rekke andre innspillinger. Anne har gitt ut de to soloalbumene « Husk op i ring» (2000) og «Jeg har vel ingen kjærere» (2013). I tillegg har hun gitt ut fire plater med Vintermåne og utgivelser i samarbeid med Iver Kleive, Knut Buen og Bugge Wesseltoft. Anne spiller også i perkusjonsensembelet Klykken/Bjerck/Norbakken.

Duoprosjektet Blåsang startet opp som et masterprosjekt i tradisjonskunst ved Høgskolen i Sørøst-Norge. I de to siste åra har damene arbeidet med samspill, arrangering, tonefargelegging og improvisasjoner over gamle opptak gjort fra 1911 (fonograf) og fram til i dag.  I hovedsak er kildene tradisjonsbærere fra Telemark og Buskerud. Med to melodiførende instrumenter tar Blåsang lytterne med inn i stemninger, beskrivende musikalske drag og i et rytmisk driv som vekker assosiasjoner til svunnen tid samtidig med at nyskapende elementer danner grunnlag for utforming av musikken.