Frøydis Grorud ute med nytt album End of a Beautiful Story

Frøydis Groruds nye album slippes på Jazzland Recordings februar 2020. Sammen med tre eminente musikere har hun spilt inn et svært personlig album med tolv egne komposisjoner, satt i et melodiøst, improvisatorisk og åpent musikalsk landskap. Musikken fremkaller vakre og viltre stemninger, med elementer fra både klassisk, jazz, soul, gospel, brasiliansk og norsk folkemusikk.

Fløytist og saksofonist Frøydis Grorud er en av Norges mest aktive liveartister. I tillegg til å ha vært frontfiguren i livebandet til NRKs Beat for Beat, har hun medvirket på en rekke album, konserter, turnéer og tv-innspillinger. End of a Beautiful Story er hennes 6. soloutgivelse.

Det var i et lite bedehus på Sørlandet, omgitt av gamle instrumenter og møbler fra en svunnen tid, hvor Frøydis og musikerne fant roen og inspirasjonen til å spille inn ny musikk. Disse omgivelsene ga en spesiell lyd og atmosfære til innspillingen der hver musiker fikk stor frihet og rom i det organiske og varme lydbildet.

«Når vi kan være sammen over tid og alle får et personlig eierskap til prosjektet tror jeg vi spiller på vårt aller beste», sier Frøydis.

Personlig og sårbar

Tittelen End of a Beautiful Story ble til da Frøydis opplevde å miste én av sine nærmeste venner mens hun skrev på albumet.

«Livet er skjørt og uforutsigbart, og vi vet lite om hva morgendagen bringer.» Hun fant styrke og trøst i å komponere musikk i denne perioden.

«Musikk er for meg medisin for sjel og sinn og jeg brenner for å uttrykke meg personlig gjennom instrumentene mine.»

Sammen med Torjus Vierli (tangenter), Hermund Nygård (trommer) og Magne Thormodsæter (kontrabass) formet Frøydis musikken til en solid helhet, hvor alle musikerne får frihet til å utfolde seg og sette sitt personlige preg på sluttresultatet.

For høyoppløselige bilder, kjøp av cd-en eller mer informasjon, se her eller kontakt Frøydis her.

For musikkvideoer og nylig opplastede konsertvideoer, se Frøydis’ Youtube-kanal, og abbonér!

Ny musikkvideo med Trude Kristin Klæboe

I dag slipper jeg sammen med min kjære og fantastiske kollega Trude Kristin Klæboe vår nyinnspilling av den vakre salmen O, bli hos meg. I den forbindelse har vi med god hjelp av den superdyktige fotografen Morten Bjerk filmet en hyggelig liten musikkvideo fra opptaksdagene i Musikkloftet hvor vår flotte lydtekniker og produsent Vidar Lunden har tilholdssted.

Vi er så takknemlige for å kunne presentere dette til omverdenen. Dette er starten på vårt nye plateprosjekt som vi planlegger å gi ut i løpet av 2020! God advent alle sammen!

Julejazznatt 2019 i Skien

Årets Julejazznatt arrangeres atter en gang i storslåtte og vakre Skien kirke 28.desember (4. juledag). Denne konserten har hatt stor suksess helt siden oppstarten for 6 år siden. Her samles et knippe av landets fineste musikere fra Telemark til en unik og varm julekonsert helt utenom det vanlige.

Årets artister: Torun Eriksen, Synne Sanden, Karin Okkenhaug, Frøydis Grorud, Thomas Johansson, Bjørn Klakegg, Rune Klakegg, Jan Olav Renvåg, Sindre Bakkåker og lyddesigner Espen Mjøen.

Kjøp billetter på Tikkio.com

Julenatt, plateslipp med Plan Beat og mer!

Det har vært travle tider for Frøydis. Jobben med å lage en ny jazzplate er kommet langt, øvelsene til Julenatt 2019 med Jørn Hoel, Lisa Stokke, Lise Meland, Emil Solli-Tangen, og Trond Lien er akkurat avsluttet, og Det originale Beat for Beat-bandet slapp låta Who can tell

Følg med på alt som skjer på Frøydis’ facebookside!

I morgen spiller vi i Julenatt vår første førpremiere/julekonsert i Svensefjøset i Lier. Dette blir sååå moro! Dørene åpner klokka 1730 og konserten starter kl 18! Håper vi sees! Billettsalg på www.ticketmaster.no 😍🎉🎷

Publisert av Frøydis Grorud Onsdag 20. november 2019

Folkemusikkverksted med Blåsang

Duoprosjektet Blåsang (Frøydis Grorud og Anne Gravir Klykken) holder i perioden 12. mars til 9. mai 2019 folkemusikkseminar for 6. trinn i grunnskolene i Drammen kommune. Dueon startet opp som et masterprosjekt i tradisjonskunst ved Høgskolen i Sørøst-Norge. I de fire siste åra har damene arbeidet med samspill, arrangering, tonefargelegging og improvisasjoner over gamle opptak gjort fra 1911 og fram til i dag. I hovedsak er kildene tradisjonsbærere fra Telemark og Buskerud. Med to melodiførende instrumenter tar Blåsang lytterne med inn i stemninger, beskrivende musikalske drag og i et rytmisk driv som vekker assosiasjoner til svunnen tid samtidig med at nyskapende elementer danner grunnlag for utforming av musikken.

I folkemusikkverkstedene møter vi elevene klasserommet. Vi snakker om begreper innen funksjonell folkemusikk, diskuterer sjangeren folkemusikk og spiller eksempler på tradisjonell musikk og eksempler på hvordan vi har jobbet med denne musikken med tanke på improvisasjon og fritt spill. Også aktiviserer vi elevene med bånsull, kulokk, dansevise, skillingsvise, historier og lokale og kortreiste stubber. I løpet av folkemusikktimen vil vi også gjerne by elevene opp til en liten dans (gangar).

Hovedhensikten med disse timene er å inspirere elevene til å bruke folkemusikk inn i sin egen hverdag, inn i sitt arbeid i musikk og med sitt eget musikalske uttrykk.
Folkemusikkverkstedet er også ment som en inspirasjon for lærerne i de ulike klassene vi besøker, slik at de kan få ideer og nye tanker om hvordan folkemusikken kan bli en del av musikkundervisning og annen undervisning.

Blåsang har gitt en plate med navn Blåsang i 2015. Den kan lyttes til på denne lenken: https://itunes.apple.com/no/album/blasang/id1040247781?l=nb