For pressen

Bildene kan fritt brukes redaksjonelt så lenge fotograf krediteres.

Frøydis Grorud solo

Frøydis Grorud kvartett (Frøydis Grorud, Torjus Vierli, Magne Thormodsæter, Hermund Nygård)

Vintermåne (Frøydis Grorud, Anne Gravir Klykken, Torjus Vierli)

 

Blåsang (Frøydis Grorud, Anne Gravir Klykken)

Trio de Janeiro (Frøydis Grorud, Tom Lund, Anne-Marie Giørtz)

Pressemelding ifm plateslipp End of a Beautiful Story, mars 2020

Frøydis Grorud ute med nytt album End of a Beautiful Story

Bilde: Morten Bjerk

Frøydis Groruds nye album slippes på Jazzland Recordings mars 2020. Sammen med tre eminente musikere har hun spilt inn et svært personlig album med tolv egne komposisjoner, satt i et melodiøst, improvisatorisk og åpent musikalsk landskap. Musikken fremkaller vakre og viltre stemninger, med elementer fra både klassisk, jazz, soul, gospel, brasiliansk og norsk folkemusikk.

Fløytist og saksofonist Frøydis Grorud er en av Norges mest aktive liveartister. I tillegg til å ha vært frontfiguren i livebandet til NRKs Beat for Beat, har hun medvirket på en rekke album, konserter, turnéer og tv-innspillinger. End of a Beautiful Story er hennes 6. soloutgivelse.

Det var i et lite bedehus på Sørlandet, omgitt av gamle instrumenter og møbler fra en svunnen tid, hvor Frøydis og musikerne fant roen og inspirasjonen til å spille inn ny musikk. Disse omgivelsene ga en spesiell lyd og atmosfære til innspillingen der hver musiker fikk stor frihet og rom i det organiske og varme lydbildet.

«Når vi kan være sammen over tid og alle får et personlig eierskap til prosjektet tror jeg vi spiller på vårt aller beste», sier Frøydis.

Personlig og sårbar

Tittelen End of a Beautiful Story ble til da Frøydis opplevde å miste én av sine nærmeste venner mens hun skrev på albumet.

«Livet er skjørt og uforutsigbart, og vi vet lite om hva morgendagen bringer.» Hun fant styrke og trøst i å komponere musikk i denne perioden.

«Musikk er for meg medisin for sjel og sinn og jeg brenner for å uttrykke meg personlig gjennom instrumentene mine.»

Sammen med Torjus Vierli (tangenter), Hermund Nygård (trommer) og Magne Thormodsæter (kontrabass) formet Frøydis musikken til en solid helhet, hvor alle musikerne får frihet til å utfolde seg og sette sitt personlige preg på sluttresultatet.

For mer anmeldereksemplarer, høyoppløselige bilder eller mer informasjon, besøk www.froydisgrorud.no eller kontakt Frøydis på mail@froydisgrorud.no, tlf 916 34 848.

Musikkvideo: www.youtube.com/fgrorud

Om Frøydis Grorud

  • Frøydis Grorud er en norsk saksofonist, fløytist og komponist, født i Skien og bosatt i Drammen.
  • Grorud er utdannet ved Universitet i Agder, Norges musikkhøgskole og Universitetet i Sørøst-Norge.
  • Hun var den faste saksofonisten i husbandet til det populære NRK-programmet Beat for beat i perioden 1999-2019.
  • Grorud har samarbeidet med en lang rekke artister, alt fra jazzmusikerne Bugge Wesseltoft, Tord Gustavsen, Torun Eriksen og det amerikanske bandet Koinonia, til Nora Brockstedt, Emil Solli-Tangen, Randy Crawford, Niles Rogers, Ole Edvard Antonsen, Trygve Skaug, Ole Paus, Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen, Åsmund og Odd Nordstoga, Ingebjørg Bratland, Erik Bye, Samuel Ljungblahd, Jonas Fjeld, Rita Eriksen.
  • I tillegg samarbeider hun hyppig i grupper som Vintermåne og Trio de Janeiro, samt med artister som Ulf Nilsen, Trude Kristin Klæboe og Trond Lien.
  • Hun har i flere år produsert og arrangert sin egen konsertserie Frøydis inviterer…, som har funnet sted i Ibsenhuset i Skien, Svensefjøset, Chat Noir og Drammens teater. Disse konsertene har hatt stor suksess og vært svært populære blant publikum.
  • Grorud mottok Telemark fylkeskommunes kulturpris i 2010 og Buskerud fylkeskommunes kulturpris i 2018.